marți, 19 februarie 2013

Lecturile mele preferate

Pentru cei care se intreaba cu ce isi ocupa timpul o familie de pensionari, cunoscuti pana in 2010 ca persoane cu o bogata activitate profesionala, voi exemplifica prin cateva din hobby-urile noastre, existente si pana la data pensionarii, dar carora acum le dedicam mult mai mult timp.

Lecturile mele preferate (enumerare selectiva)
John Grisham: Nevinovatul, Partenerul, Primul caz al lui Theodore Boone, Apelul, Litigiul. Romanele enumerate se inscriu pe aceiasi linie a creatiilor sale anterioare de tip thriller juridic, cu obisnuitul buchet de suspans, aventura si mister, autorul ramanand unul dintre favoritii mei.
Jeffrey Archer: Cain si Abel, In linie dreapta, Fara drept de apel, Aici se ascunde o poveste, Doar timpul ne va spune, Pacatele tatalui.  Se confirma calitatile cunoscute ale autorului de maestru in arta povestirii, cu personaje puternic conturate si finaluri neasteptate.
Valerio Massimo Manfredi: Faraonul nisipurilor, Oracolul, Ultima legiune, Tiranul, Armata pierduta, Talismanul Troiei, Akropolis. Carti din colectia “Romanul istoric” pe care le citesc intotdeauna cu placere si interes.
Wilbur Smith: Saga Familiei Coutney (Festinul leilor, Sunetul tunetului, Sanctuarul, Tarmul in flacari, Puterea sabiei, Furia, Vulpea aurie, Vremea mortii). Romanele mi-au deschis perspectiva cunoasterii adevaratei istorii a Africii de Sud.
Valerio Evanghelisti: Zgarda de foc, Magul (Prevestirea, Amagirea, Abisul). Primul este un roman istoric relatand formarea Mexicului ca stat modern, iar cel de-al doilea un roman plin de fantezie evocand figura lui Nostradamus.
Jose Freches: Imperiul lacrimilor (Razboiul opiului, Jaful de la palatul de vara). Romane istorice evocand Orientul indepartat pe fundalul razboiului economic dintre fortele armate engleze si franceze, pe de-o parte si poporul Chinei, pe de alta parte.
Robert Harris: Pompei, Imperium, Marioneta, Lustrum. Romane de factura istorica, inteligente si pline de suspans.
A.J. Cronin: Anii tineretii, Drumul lui Shannon, Gradinarul spaniol, Doamna cu garoafe, Grand Canaria, Arborele lui Iuda, Cheile imparatiei (carti recitite). Romane de atmosfera de o mare sensibilitate, autorul fiind de mult timp primul pe lista mea de favoriti.
Lloyd C. Douglas: Obsesia, Camasa lui Cristos, Marele pescar (carti recitite). Autor de exceptie, cu romane putine dar de o mare valoare literara, si el aflat pe lista mea de favoriti.
Stieg Larsson: Millennium (Barbati care urasc femeile, Fata care s-a jucat cu focul, Castelul din nori s-a sfaramat). Thrillere de factura politista in varianta suedeza, cu suspans si o intriga inteligenta.
Philippe Cavalier: Secolul himerelor (Capcaunii Gangelui, Lupii din Berlin, Ingerii din Palermo, Doamna din Toscana. Thrillere complexe, imbinand realul cu imaginarul.
Louis Bromfield: Vin ploile, Lotus amar (carti recitite). Romane tulburatoare, cu actiunea plasata in fascinanta lume a orientului.
Lars Kepler: Sub hipnoza. Roman politist suedez de o factura speciala, implicand un medic psihiatru specializat in hipnoza.
Anne Holt: Eroare judiciara. Thriller juridic inspirat de un caz real, scris de fostul ministru al justitiei din Norvegia.
Scott Turow: Prejudicii morale. Thriller de calitate, cu intrigi din domeniul juridic.
Arthur Hailey: Detectivul. Roman politist cu personaje bine conturate si suspans autentic.
Christopher Reich: Legea Conspiratiei. Thriller ingenios din domeniul spionajului high-tech.
Jennifer Cody Epstein: Pictorita din Shanghai. Roman evocand fascinatia orientului in contextul unei Chine ravasite de razboi civil si aflata in pragul revolutiei.

Un comentariu:

  1. Multumesc! O lista din care sa ma inspir in alegerea cartilor de citit. Am parcurs si lista sotiei, pe alocuri avem gusturi comune :)

    Laura Gamulea - www.pediverse.ro

    RăspundețiȘtergere